با نشانه های تمرکز پایین بیشتر آشنا شوید
بعضی از افراد نمیدانند که فرد متمرکز هستند یا باید توانایی آن را کسب کنند. خوشبختانه جای نگرانی وجود ندارد چون با یکسری از ویژگیها میشه فهمید که فردی با تمرکز بالا هستید یا خیر. در ادامه این مقاله یکسری از عادتهایی که بین افرادی با تمرکز پایین مشترک هست را به شما عزیزان میگوییم تا خودتان بتوانید تشخیص بدهید که فردی متمرکز هستید یا باید توانایی آن را یاد بگیرید. پس حتما تا آخر مقاله ما را همراهی کنید.
عوامل محیطی
با توجه به کاری که انجام میدهید بعضی از عوامل محیطی بر روی شما میتوانند اثرگذار باشند. یک چیز بدیهی است که اگر سر و صدای زیادی در محیط کارتان وجود داشته باشد نمیتوانید تمرکز کنید ولی برخی دیگر از سکوت زیاد محیط آسیب میبینند و میپرسند که با این همه سکوت چگونه میتوانیم متمرکز بمانیم. برای مثال صدای موسیقی آرام و همهمه افراد در یک کافی شاپ میتواند به متمرکز ماندن شما کمک کند ولی اگر دو همکار باهم بر سر موضوعی به بحث بپردازند تمرکزتان را از دست خواهید داد. گرما، نور، نور ناکافی، محیط آلوده و… همگی از جمله عوامل طبیعی به حساب میآیند که میتوانند حواس شما را پرت کنند.
تاثیر خواب ناکافی در تمرکز کردن
بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است که خواب کم موجب کاهش هوشیاری، کندی فرایندهای فکری و پایین آمدن تمرکز میشود. زمانی که شما خواب مناسب نداشته باشید برای درک یک موضوع و متمرکز ماندن روی آن باید انرژی خیلی زیادی را بگذارید. در نتیجه این مشکل روی فرایندهای تحلیلی روازنهتان تاثیر منفی خواهد داشت. همینطور کم خوابی میتواند به حافظه شما ضربه وارد کند. برای مثال اگر بخواهید به مطالعه دروس حفظی مشغول شوید با وجود خواب کم و کاهش هوشیاریتان این فرایند خیلی بیشتر از حالت عادی صورت خواهد گرفت و به برنامههای درسی شما آسیب جدی میزند.
کم تحرکی
احتمالا این را تجربه کردهاید که بعد از ورزش و تمرین سخت آرامش و انرژی مثبت زیادی را در طول روز دارید. ولی اگر هیچ ورزشی انجام نداده باشید ماهیچههای شما ضعیف خواهند شد و در طول روز با احساس درد در زانو، شانهها، گردن و… مواجه خواهید شد. این حسهای ناخوشایند اگر در طول انجام کارها همراهتان باشند دیگر نمیتوانید حس راحتی و تمرکز داشته باشید. پس به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم که در طول روز حتما تحرک داشته باشید و اگر میتوانید ورزشی را شروع کنید که دچار این مشکل نشوید.
حواس پرتی
ما هر روز در حین انجام کارهای خودمان توسط انبوهی از اطلاعات، اخبار، انواع تبلیغات و… بمباران میشویم. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است مغز ما آمادگی کامل این را دارد که توسط عوامل بیرونی از حالت متمرکز خود بیرون بیاید و اگر نیاموزیم که چگونه متمرکز بمانیم همیشه در دام آنها گرفتار خواهیم شد. گاهی این عوامل به ما اطلاعات مفیدی را هم منتقل میکنند ولی چون در میان اطلاعات غیر مفید قرار گرفتهاند مغز برای تشخیص آنها دچار مشکل میشود. بهتر است که از این مورد دوری کنید.
عادتهای غلط غذایی
غذایی که هر روز میخوریم بر روی سلامت روح و جسم تاثیر میگذارند و اگر کیفیت خوبی نداشته باشند میتوانند میزان هوشیاری و قدرت تمرکزتان را کاهش بدهند. اگر مغز را با مواد غذایی سالم تغذیه نکنید با مشکلات فراوانی مانند ضعف حافظه و خستگی روبرو خواهید شد و نمیدانید که چگونه متمرکز بمانید. بعضی افراد برای کاهش وزن خودشان از رژیمهای غذایی بدون چربی استفاده میکنند در حالی که مغز برای متمرکز ماندن روی موضوعات مختلف نیاز به مقدار مشخصی از چربی دارد که از راه مصرف غذاهای این مدلی بدست میآید. همینطور اگر شخص زیادی حس سری یا گرسنگی داشته باشد نمیتواند روی موضوعات مختلف متمرکز بماند.
دیدگاهتان را بنویسید